3.09.2018 poniedziałek
ŚNIADANIE
Kanapka : chleb żytni /szynka wieprzowa/ pomidor/ masło /
Napój : kakao
OBIAD
Zupa: Koperkowa z ziemniakami
II Danie: Zapiekanka z makaronu , mięsa i warzyw/kurczak /papryka/brokuł
Owoce
Napój : woda
PODWIECZOREK
Deser jogurtowo owocowy(owoce sezonowe truskawka, malina, jabłko, banan)płatki kukurydziane
Napój: sok
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
320 |
450 |
230 |
1000 |
Białko( g) |
15 |
20 |
8 |
43 |
Tłuszcz (g) |
13 |
18 |
6 |
27 |
Węglowodany(g) |
28 |
70 |
34 |
132 |
Błonnik(g) |
2 |
12 |
5 |
19 |
Wapń(g) |
265 |
135 |
180 |
580 |
Żelazo(mg) |
2 |
4 |
2 |
8 |
Witamina C(mg) |
6 |
40 |
7 |
53 |
Sód(mg) Sól(mg) |
552 1229 |
212 498 |
178 470 |
942 2197 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
4.09.2018 wtorek
ŚNIADANIE
Owocowa owsianka z owocami
Kanapka: bułka wielo-zbożowa/pasta z twarogu, rzodkiewek i ogórka
Napój : napar z herbaty wieloowocowej
OBIAD
Zupa : Z młodych warzyw/marchewka/młoda kapusta/ pietruszka/fasolka szparagowa/ zielony groszek
II Danie
Szynka w sosie własnym z ziemniakami: szynka wieprzowa/brokuł kukurydza/natka pietruszki/zioła prowansalskie- buraczki
Napój :sok
PODWIECZOREK
Sałatka warzywna: drobny makaron/pomidorki /ogórek świeży/pestki słonecznika /oregano
bułeczka
Napój :woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
330 |
500 |
242 |
1072 |
Białko( g) |
14 |
18 |
10 |
42 |
Tłuszcz (g) |
9 |
22 |
16 |
47 |
Węglowodany(g) |
60 |
70 |
21 |
151 |
Błonnik(g) |
7 |
8 |
4 |
19 |
Wapń(g) |
230 |
119 |
160 |
509 |
Żelazo(mg) |
3 |
3 |
2 |
8 |
Witamina C(mg) |
5 |
46 |
8 |
59 |
Sód(mg) Sól(mg) |
280 670 |
170 430 |
103 258 |
553 1358 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
5.09.2018 środa
ŚNIADANIE
Kanapka : bułka z ziarnami /masło/polędwica sopocka/pomidor/sałata
Napój :kakao
OBIAD
Zupa : kalafiorowa z gotowanym mięsem drobiowym : włoszczyzna /kalafior /ziemniaki /kukurydza /śmietana / natka pietruszki
II Danie
Pieczony kurczak z ziemniakami i marchewką z groszkiem/udko z kurczaka/ ziemniaki /masło/koperek
Napój : woda
PODWIECZOREK
Kisiel z owocami i bułeczką maślaną
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
377 |
489 |
260 |
1126 |
Białko( g) |
20 |
32 |
16 |
68 |
Tłuszcz (g) |
14 |
18 |
11 |
43 |
Węglowodany(g) |
38 |
63 |
24 |
125 |
Błonnik(g) |
2 |
8 |
1 |
11 |
Wapń(g) |
248 |
252 |
233 |
733 |
Żelazo(mg) |
2 |
4 |
2 |
8 |
Witamina C(mg) |
7 |
47 |
9 |
63 |
Sód(mg) Sól(mg) |
330 825 |
240 570 |
221 554 |
791 1949 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
6.09.2018 czwartek
ŚNIADANIE
Gryzik z owocami
Kanapka /bułka z ziarnami/ serek topiony/ papryka czerwona/
Napój: napar z herbaty owocowej
OBIAD
Zupa :rosół z makaronem
II Danie: Gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą gryczaną/wieprzowina /włoszczyzna / kasza
Napój : sok
Podwieczorek
Płatki kukurydziane z jogurtem i owocami
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
320 |
496 |
207 |
1023 |
Białko( g) |
12 |
22 |
11 |
45 |
Tłuszcz (g) |
12 |
18 |
10 |
40 |
Węglowodany(g) |
40 |
88 |
24 |
152 |
Błonnik(g) |
4 |
12 |
3 |
19 |
Wapń(g) |
219 |
120 |
255 |
594 |
Żelazo(mg) |
2 |
3 |
2 |
7 |
Witamina C(mg) |
14 |
48 |
9 |
71 |
Sód(mg) Sól(mg) |
440 1085 |
210 560 |
350 856 |
1000 2501 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
7.09.2018 piątek
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane z mlekiem
Kanapka : grahamka /masło/żółty ser/sałata/
Napój : herbata z cytryną
OBIAD
Zupa kartoflanka-ziemniaki/śmietana/włoszczyzna/natka pietruszki/
II Danie
Pulpety rybne w sosie cytrynowym z ryżem –surówka z rzodkiewek i pekinki
Napój : sok
PODWIECZOREK
Koktajl truskawkowy( 200ml)
biszkopt
Napój :woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
270 |
440 |
268 |
978 |
Białko( g) |
13 |
24 |
14 |
51 |
Tłuszcz (g) |
6 |
7 |
8 |
21 |
Węglowodany(g) |
41 |
73 |
37 |
151 |
Błonnik(g) |
4 |
6 |
4 |
16 |
Wapń(g) |
133 |
126 |
202 |
461 |
Żelazo(mg) |
3 |
4 |
2 |
9 |
Witamina C(mg) |
14 |
48 |
4 |
66 |
Sód(mg) Sól(mg) |
446 1115 |
352 840 |
330 920 |
1128 2875 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja,ryby
10.09.2018 poniedziałek
ŚNIADANIE
Kanapka : Bułka włoska /masło/ pierś z indyka/papryka czerwona/roszponka/
Napój : napar czarnej herbaty z cytryną
OBIAD
Zupa :pomidorowa z makaronem
II Danie
karkówka duszona z warzywami podany z ziemniakami i surówką z kalafiora
Owoce
Napój : woda
PODWIECZOREK
Bułka grahamka z pastą twarożkową /ser twarogowy / marchewka/jogurt naturalny/ masło
Napój :sok
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
323 |
484 |
229 |
1036 |
Białko( g) |
15 |
24 |
17 |
56 |
Tłuszcz (g) |
13 |
25 |
9 |
47 |
Węglowodany(g) |
38 |
50 |
22 |
110 |
Błonnik(g) |
2 |
10 |
2 |
14 |
Wapń(g) |
250 |
98 |
211 |
559 |
Żelazo(mg) |
1 |
3 |
1 |
5 |
Witamina C(mg) |
12 |
58 |
1 |
71 |
Sód(mg) Sól(mg) |
317 793 |
204 510 |
572 1430 |
1093 2733 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
11.09.2018 wtorek
ŚNIADANIE
Kanapka : bułka z słonecznikiem /masło/serek twarożkowy/ pomidor/rzodkiewka
Napój : kakao
OBIAD
Zupa jarzynowa z kluskami /marchewka/ kalafior /brokuł/ groszek/ śmietana / koperek
II DANIE
Kotlet pożarski z brązowym ryżem – kalafiorem i sosem jogurtowym /mielone z kurczaka/ /ryż/kalafior/jogurt naturalny/ koperek
Napój : sok
PODWIECZOREK
Budyń z musem truskawkowym
Napój : woda 200ml
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
316 |
467 |
268 |
1051 |
Białko( g) |
15 |
32 |
9 |
56 |
Tłuszcz (g) |
13 |
17 |
15 |
45 |
Węglowodany(g) |
34 |
60 |
24 |
118 |
Błonnik(g) |
3 |
14 |
3 |
20 |
Wapń(g) |
270 |
223 |
142 |
635 |
Żelazo(mg) |
1 |
5 |
2 |
8 |
Witamina C(mg) |
5 |
59 |
28 |
92 |
Sód(mg) Sól(mg) |
500 1229 |
257 730 |
58 143 |
815 2102 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
12.09.2018 środa
ŚNIADANIE
Kanapka : grahamka/masło/ pasta rybna-sardynka w pomidorach , szczypiorek,
Napój : kawa zbożowa z mlekiem
OBIAD
Zupa : jabłkowa z lanymi kluskami /jabłka /jogurt naturalny/ lane kluski/cynamon , sok z cytryny
II Danie
Curry z kurczaka z ryżem /kurczak/cebula/śmietana/koncentrat pomidorowy/ curry/ryż włoszczyzna
Napój : woda
PODWIECZOREK
Babeczka szpinakowo-serowa/mąka/jogurt naturalny/ jajko/ masło/ szpinak/ser feta
Napój : sok
Owoce
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
350 |
409 |
267 |
1026 |
Białko( g) |
19 |
25 |
14 |
58 |
Tłuszcz (g) |
8 |
17 |
8 |
33 |
Węglowodany(g) |
44 |
50 |
39 |
133 |
Błonnik(g) |
3 |
4 |
5 |
12 |
Wapń(g) |
348 |
93 |
332 |
773 |
Żelazo(mg) |
1 |
3 |
1 |
5 |
Witamina C(mg) |
29 |
7 |
14 |
50 |
Sód(mg) Sól(mg) |
510 1275 |
172 430 |
250 612 |
932 2317 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
13.09.2018 czwartek
ŚNIADANIE
Owsianka z owocami
Kanapka : chleb żytni/masło/pasztet drobiowy ,pomidor
Napój : napar z herbaty owocowej
OBIAD
Zupa : pomidorowa z makaronem i jarzynami
II Danie
Kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej z sosem
Napój : woda
PODWIECZOREK
Bułka z niespodzianką /kajzerka/serek homogenizowany naturalny/ masło /
Napój : sok
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
340 |
520 |
254 |
1114 |
Białko( g) |
13 |
35 |
15 |
63 |
Tłuszcz (g) |
12 |
32 |
9 |
53 |
Węglowodany(g) |
55 |
44 |
32 |
131 |
Błonnik(g) |
6 |
7 |
2 |
15 |
Wapń(g) |
248 |
75 |
194 |
517 |
Żelazo(mg) |
3 |
4 |
2 |
9 |
Witamina C(mg) |
7 |
25 |
2 |
34 |
Sód(mg) Sól(mg) |
443 1120 |
295 740 |
365 915 |
1103 2775 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
14.09.2018 piątek
ŚNIADANIE
Owocowa kaszka /mleko/kaszka kuskus/owoce sezonowe
Kanapka: grahamka/masło/ser żółty/papryka czerwona/sałata
Napój : napar z herbaty owocowej
OBIAD
Zupa : kalafiorowa z kluskami/ włoszczyzna/ kalafior /natka pietruszki/ kluski /śmietana / sok z cytryny/ gałka muszkatołowa/pieprz
II Danie
Pieczony dorsz ziemniakami z wody i surówką z marchewki /filet z dorsza /olej rzepakowy /cebula /koperek /marchewka /jabłko /jogurt naturalny
Owoce
Napój : woda
PODWIECZOREK
Witaminowe smoothies /jabłko / szpinak /sok z jabłek/banan
biszkopt
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
342 |
412 |
283 |
1037 |
Białko( g) |
15 |
33 |
16 |
64 |
Tłuszcz (g) |
10 |
10 |
16 |
36 |
Węglowodany(g) |
52 |
48 |
28 |
128 |
Błonnik(g) |
4 |
6 |
4 |
14 |
Wapń(g) |
225 |
134 |
305 |
664 |
Żelazo(mg) |
2 |
3 |
3 |
8 |
Witamina C(mg) |
12 |
33 |
8 |
53 |
Sód(mg) Sól(mg) |
398 983 |
342 873 |
387 945 |
1127 2801 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja, ryby
17.09.2018 poniedziałek
ŚNIADANIE
Kanapka :bułka z ziarnami/masło /wędlina z indyka
Sałatka : sałata lodowa , pomidor, ogórek świeży, ser feta, sos koperkowy
Napój : kakao 200ml (mleko, kakao , miód)
OBIAD
Zupa : krem z brokuł z makaronem /włoszczyzna /brokuły / śmietana /przyprawy :kolendra , bazylia /makaron
II Danie
Kotlet mielony z ziemniakami gotowanymi i surówką z świeżej kapusty :mięso wieprzowe /bułka tarta /jajko / olej rzepakowy /ziemniaki / kapusta /marchewka /pietruszka natka /
Napój : sok
PODWIECZOREK
Placek drożdżowy z owocami
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
360 |
423 |
289 |
1072 |
Białko( g) |
13 |
16 |
12 |
41 |
Tłuszcz (g) |
14 |
15 |
9 |
38 |
Węglowodany(g) |
41 |
70 |
43 |
154 |
Błonnik(g) |
2 |
8 |
8 |
18 |
Wapń(g) |
255 |
75 |
173 |
503 |
Żelazo(mg) |
3 |
4 |
2 |
9 |
Witamina C(mg) |
8 |
18 |
15 |
41 |
Sód(mg) Sól(mg) |
463 1160 |
350 860 |
125 311 |
938 2331 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
18.09.2018 wtorek
ŚNIADANIE
Kanapka :chleb żytni /masło/polędwica sopocka /pomidory /roszponka /
Napój : herbata owocowa napar 200ml
OBIAD
Zupa : kapuśniak /kapusta kiszona /ziemniaki /marchew /przyprawy: kmin rzymski oregano /słodka papryka ,kminek
II Danie
Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym – ziemniaki gotowane – surówka z kiszonego ogórka : wieprzowina /jajko /bułka tarta /czosnek /majeranek /koncentrat pomidorowy /mąka /śmietana /natka pietruszki /kolendra /ogórek kiszony /cebula / olej rzepakowy
Napój : woda
PODWIECZOREK
Naleśniki z serkiem homogenizowanym naturalnym i owocami –truskawki ( owoce sezonowe)
Napój : sok
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
340 |
434 |
318 |
1092 |
Białko( g) |
17 |
19 |
15 |
51 |
Tłuszcz (g) |
13 |
27 |
9 |
49 |
Węglowodany(g) |
44 |
32 |
44 |
120 |
Błonnik(g) |
7 |
4 |
3 |
14 |
Wapń(g) |
165 |
100 |
292 |
557 |
Żelazo(mg) |
5 |
3 |
1 |
9 |
Witamina C(mg) |
4 |
10 |
64 |
78 |
Sód(mg) Sól(mg) |
342 855 |
287 708
|
157 393 |
786 1956 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
19.09.2018 środa
ŚNIADANIE
Kanapka : grahamka /masło /schab pieczony /sałata /pomidor /
Napój : kakao 200ml
OBIAD
Zupa : botwinka z ziemniakami /wywar z kurczaka /boćwina /śmietana /ziemniaki /koperek /włoszczyzna /
II Danie
Kuleczki drobiowe w sosie pieczarkowym z ziemniakami gotowanymi i warzywami : kurczak /bułka /jajko /cebula /olej rzepakowy /pieczarki /śmietana /pietruszka natka /ziemniaki /koperek / brokuł /ogórek świeży /seler nać /czosnek /zioła prowansalskie
Napój : woda
PODWIECZOREK
Ryż z musem owocowym(owoce sezonowe) : ryż /śmietana /owoce
Napój : sok
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
368 |
456 |
172 |
996 |
Białko( g) |
17 |
29 |
7 |
53 |
Tłuszcz (g) |
16 |
18 |
4 |
38 |
Węglowodany(g) |
38 |
45 |
30 |
113 |
Błonnik(g) |
3 |
6 |
2 |
11 |
Wapń(g) |
327 |
144 |
236 |
707 |
Żelazo(mg) |
2 |
4 |
1 |
7 |
Witamina C(mg) |
3 |
86 |
22 |
111 |
Sód(mg) Sól(mg) |
615 1538 |
353 883 |
97 243 |
1065 2664 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
20.09.2018 czwartek
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane z mlekiem
Kanapka : bułeczka razowa z pastą serowo jajeczną i pomidorem /jajka /ser /szczypiorek / pomidor
Napój : kawa zbożowa z mlekiem
OBIAD
Zupa : kapuśniak z młodej kapusty: marchew /pietruszka / kapusta młoda / cebula /ziemniaki /koperek /liść laurowy
II Danie
Bitki wieprzowe duszone z marchewką i kaszą pęczak , warzywa parowane / schab /marchewka /olej /tymianek /kasza pęczak /oregano /czosnek /mix warzyw /
Napój :sok
PODWIECZOREK
Kasza manna z owocami
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
376 |
489 |
267 |
1132 |
Białko( g) |
17 |
20 |
19 |
56 |
Tłuszcz (g) |
14 |
16 |
8 |
38 |
Węglowodany(g) |
50 |
64 |
33 |
147 |
Błonnik(g) |
5 |
10 |
4 |
19 |
Wapń(g) |
275 |
118 |
302 |
695 |
Żelazo(mg) |
3 |
3 |
1 |
5 |
Witamina C(mg) |
4 |
19 |
20 |
43 |
Sód(mg) Sól(mg) |
340 850 |
312 760 |
267 658 |
919 2268 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
21.09.2018 piątek
ŚNIADANIE
Kanapka : bułka /masło/ser żółty /sałata /szczypiorek
Napój : kakao
OBIAD
Zupa: fasolowa z ziemniakami : włoszczyzna /ziemniaki /fasola /wywar drobiowy / śmietana /przyprawy :natka pietruszki , pieprz czarny
II Danie
Makaron a la Napoli: makaron /ser mozarella ,świeży pomidor /oliwa z oliwek /marchew /seler nać / papryka czerwona /cebula
Napój : sok
PODWIECZOREK
Kanapka : kisiel z owocami
biszkopt
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
217 |
420 |
304 |
941 |
Białko( g) |
15 |
25 |
17 |
57 |
Tłuszcz (g) |
12 |
16 |
9 |
37 |
Węglowodany(g) |
39 |
63 |
43 |
145 |
Błonnik(g) |
1 |
14 |
3 |
18 |
Wapń(g) |
288 |
170 |
293 |
75 |
Żelazo(mg) |
1 |
5 |
1 |
7 |
Witamina C(mg) |
2 |
32 |
18 |
52 |
Sód(mg) Sól(mg) |
485 1213 |
250 625 |
400 1000 |
1135 2838 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja, ryby
24.09.2018 poniedziałek
Śniadanie
Kasza jaglana z owocami(owoce sezonowe np. - porzeczka- truskawka)mleko/ kasza/jabłko
Kanapka : chleb żytni /szynka drobiowa /sałata /ogórek świeży /masło
Napój : herbata z cytryną 200ml
OBIAD
Zupa : śródziemnomorska : szpinak /cebula /ziemniaki /pomidor /natka pietruszki /czosnek / wywar drobiowy
II Danie
Klopsiki gotowane , kasza gryczana i marchewka z groszkiem : mięso wieprzowe/kasza gryczana /marchew /groszek zielony / masło
Napój : sok
PODWIECZOREK
galaretka z owocami
biszkopt
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
236 |
480 |
240 |
956 |
Białko( g) |
11 |
26 |
11 |
48 |
Tłuszcz (g) |
7 |
19 |
5 |
31 |
Węglowodany(g) |
34 |
60 |
42 |
136 |
Błonnik(g) |
2 |
11 |
5 |
18 |
Wapń(g) |
173 |
101 |
249 |
523 |
Żelazo(mg) |
2 |
4 |
2 |
8 |
Witamina C(mg) |
1 |
39 |
36 |
76 |
Sód(mg) Sól(mg) |
336 840 |
180 450 |
117 295 |
633 1585 |
Alergeny: gluten, jajka, soja, mleko, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu -śladowe ilości, łubin, soja
25.09.2018 wtorek
ŚNIADANIE
Kanapka :bułka żytnia /twarożek homogenizowany naturalny /ogórek /rzodkiewka/ szynka gotowana wieprzowa
Napój : kawa zbożowa z mlekiem
OBIAD
Zupa : zielona ziemniaczana : ziemniaki /włoszczyzna /koperek /śmietana /natka pietruszki
II Danie
Kurczak pieczony w warzywach z ryżem : Mięso z kurczaka /brokuł /marchewka/ ryż /bazylia /seler naciowy /ser żółty
Napój : kompot
PODWIECZOREK
Kanapka : bułka z słonecznikiem /jajko/rzodkiewka /sałata/szczypiorek
Napój : woda
Składniki pokarmowe |
Typ posiłku |
Razem |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
||
Energia kcal |
320 |
450 |
227 |
997 |
Białko( g) |
15 |
36 |
12 |
63 |
Tłuszcz (g) |
12 |
12 |
8 |
32 |
Węglowodany(g) |
34 |
46 |
30 |